Canlı

Fotoğraf Makinelerinde Temel Ayarlar Nelerdir?

Fotoğraf makinelerinde çok temel iki adet ayardan bahsedebiliriz. Bunlardan birisi enstantane diğeri ise diyafram olarak adlandırılır. Tüm çektiğimiz fotoğrafları bu iki temel ayarları yaparak çekmiş oluyoruz. Çok temel de diyafram dediğimiz şey esasında objektifimizin içerisinden geçen ışığın miktarını ayarlamamıza yarayan mekanizmanın temel adıdır.

Enstantane ise fotoğraf makinemizin yine objektifinin içerisinden geçen ışığın süresini ayarlayan mekanizmaya denir. Esasında çektiğimiz tüm fotoğrafları bu iki değeri kullanarak çekiyoruz. Örneğin diyafram daha çok alan derinliği ile ilgili konularda kullandığımız değerlerdir. Alan derinliğinden kastımız, örneğin bir portre fotoğrafında arkasının netsiz olmasını yani flu olmasını istiyorsak, bunu diyafram ayarlarını kullanarak yapıyoruz.

Enstantane ayarlarını kullanarak yaptığımız bir diğer şey, örneğin hızla giden bir arabanın, bir bisikletlinin veya bir motorsikletlinin fotoğrafını çekmek, konuyu saptamak yani durdurmak istiyorsak bunu da enstantane ayarlarını kullanarak yapıyoruz. Enstantane ve diyaframı en iyi öğrenmenin yolu çok fazla fotoğraf çekmektir. Fotoğraf makinemizde bu 2 temel ayarları kullanarak fotoğrafları çekiyoruz. Öncelikle fotoğraf makinemizi çok iyi tanımamız gerekiyor. Enstantane ve diyafram ayarlarını nerelerden değiştirebildiğimizi, nasıl o ayarlara geldiğimizi çok iyi bilmemiz gerekiyor. Ondan sonrasında da çok fazla fotoğraf çekerek enstantane ve diyafram kavramını çok daha iyi öğrenebiliriz.


http://teknodiyalog.com/fotograf-makinelerinde-temel-ayarlar-nelerdir/
http://www.onayhaber.com/2013/08/fotograf-makinelerinde-temel-ayarlar.html
http://teknolojizzi.blogspot.com/2013/08/fotograf-makinelerinde-temel-ayarlar.html
http://annelergunuhediyesi2013.blogspot.com/2013/08/fotograf-makinelerinde-temel-ayarlar.html

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.