Canlı

Babalar Gününün Anlam ve Önemi

Geçmişe dönüp baktığımızda Babalar günü çok eski yıllara dayanmaktadır. Kimi tarihçilerin araştırmasına göre Antik Roma zamanlarında bile Babalar günü kutlanmaktadır. Kimi tarihçiler ise herhangi bir tarih bildirmeden, Babalar gününün ilk olarak Batı Virginia'da ortaya çıktığını dile getirmektedir.


Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. Daha sonra diğer şehirlere sıçramış ve kutlamalar tüm dünyayı sarmıştır. İlk resmi Babalar günü kutlaması ise 1924 yılında ABD Başkanı Calvin Coolidge vasıtasıyla gerçekleştirildi. 1966 yılında ise o dönem başkanlık yapan Lyndon Johnson, her sene haziran ayının 3. pazar gününün Babalar günü olarak kutlanacağını bir bildiri eşliğinde herkese duyurdu.

Bu yüzden her yıl haziran ayının 3. pazar günü babalar günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de uzun yıllardır babalar günü hediyesi telaşı haziranın 3. pazar gününe kadar sürmektedir. Tıpkı anneler gününde olduğu gibi bugünde babalar hatırlanmak ve ufakta olsa hediye almak isterler.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.