Canlı

Baba Sevgisi

Erkek çocukları annelerine, kız çocukları ise babalarına düşkün olur denir her zaman. Hak verdiklerim de olmuştur, tam tersini gördüklerim de... Şunu iyi biliyorum, babalar kızlarına karşı daha bir hassas oluyor çoğu zaman. Nede olsa küçücük bir melek değil mi onlar? Erkek veya kız hepsi birer melek. Babalarda; "Erkek adamın erkek çocuğu olur." düşüncesi yatkındır. Sonra "şaka bir yana sağlıklı olsun da cinsiyeti fark etmez." cümlesi dökülür dudaklardan...

Çocuğun doğumu ile başlayan o bitmek tükenmek bilmeyen heyecan, her gün katlanarak devam etmektedir. "40'ı çıksın rahatlarsınız." diye hatırlatır sürekli daha önce çocuk sahibi olmuş olan komşular. Her zaman koruyup kollamak ister babalar evlatlarını. Bu yüzden çoğu zaman yanlış anlaşılırlar. Sevgilerini anlatamazlar, gösteremezler.

Binbir fedakarlık ile büyütülen çocuklar, eğer kıymet biliyorlarsa, babalarının ve annelerinin özel günlerinde mutlaka en güzel ve anlamlı hediyeyi almak ister. Bunların içerisinde Anneler günü, Babalar günü, Anne ve Babanın doğum günleri bulunmaktadır.

Çocuklar baba sevgisinin nasıl bir şey olduğunu göstermek için harçlıklarını babalar günü hediyesi almak için biriktirirler taa haftalar öncesinden... Hediyeler ilk yıllar saat, parfüm ikilisi arasında geçer. Yaşlar büyüdükçe ve düşünceler değiştikçe hediyenin oranı da aynı şekilde büyümeye başlar. Şurada Babalar gününe ne kaldı sahiden? Sizde henüz bir hediye düşünmediyseniz sizlere sunacağım babalar günü hediyeleri arasından bir tercih yapabilirsiniz.

Bir önceki yazımda "Baba Sen Hiç Çocuk Olmadın mı?" başlıklı makaleyi sizlerle buluşturmuştum. Dilerseniz okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.