Canlı

Baba Sen Hiç Çocuk Olmadın mı?

Çocukların babaları ile arasındaki o farklı bağ, her aile de değişik yankılar bulur. Bu babanın büyüme tarzına göre değişiklik göstermektedir. Babalar gününün yaklaştığı şu günlerde geçmişte babanızla girdiğiniz polemikleri, tartışmaları ve duygusal anları biraz inceleyelim istedim...

Geçmişe dönmek herkese mutluluk vermese de bana her zaman küçük bir tebessümde olsa yaşatmıştır. 90'larda çocuk olmak' diye bir söz var bilmem duydunuz mu? O günlerin kokusunu içine çekmek, arabalara takılmak bel ki, belki de komşunun bahçesinden erik çalmak... İçindeki hiç bir kötü niyet barındırmadan yaşamaktı 90'larda çocuk olmak.

Baba Gece Ayça'larda Kalabilir miyim?

Kız babalarının en korktuğu soruların başında gelen; "Baba Gece Ayça'larda Kalabilir miyim?" sorusudur. Genel baba figürü tabi ki "Hayır!", ne işin var gece gece elalemin evinde diyerek soruyu tarumar eder. Fakat bazı babalar vardır ki aman kızım / oğlum kırılmasın yeter ki deyip göz yumarlar. Böylesi evladı sevince boğar malum arkadaşıyla koca bir gece geçirecek.

Ama babalar tedbiri elden bırakmaz ve aileden bir kişinin telefonunu alarak oraya gidince konuşmak ister. Bence de bunu istemesi gayet normal. Gün gelir evlatlar babalar günü hediyesi alırken böyle olayları göz önünde bulundurur ve hediye seçimini ona göre yapar. 

Baba Hoca Taktı Bizim Sınıfa

Öğrencilerin zayıf notlardan kurtulmak için kullandığı en klişe cümle ise; "Baba Hoca Taktı Bizim Sınıfa" cümlesidir. Bu cümlede kendini kurtarmak için bütün arkadaşlarının notlarını da açığa vuran evladımız, korku dolu anlar yaşamaktadır.

Çünkü babanın en olmadık zamanda katılacağı bir veli toplantısı, her şeyi gün yüzüne çıkartacağı gibi bir çok konuda da cezalandırılacaktır. Telefon, tatil, harçlık vs bir çok güzellik baba tarafından kesilecektir. Tabi ki özel günlerde cebine para konulur ve babalar günü hediyesi, anneler günü, annenin doğum günü gibi özel günler baba tarafından da desteklenir. Tabi ki unutulmazsa :)

Bir önce ki yazımda "Babalar Günü Duvar Kağıtları" paylaşmıştım. Dilerseniz inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.