Canlı

Yeni Nexus 7 Ön İnceleme

Yeni Nexus 7 modeli 1080p yüksek çözünürlük sunan fiyatına göre oldukça kaliteli donanım özelliklerine sahip bir akıllı telefon. Sizler için bu ürünü inceledik.

Apple’dan önce davranıp 7″‘lik ekranı ile Nexus 7′yi tanıtan Google ve Asus, çözünürlük oranını 1080p’ye yükseltmiş bir cihaz ile herkesi şaşırttı. Tanıtılan ürün yurtdışında satışa sunuldu ve uygun fiyat çerçevesinin dışarısına çıkmadı.

Yeni Nexus 7 özellikleri ve fiyatı ile iPad mini’yi geride bırakıyor. Geçen sene görücüye çıkan Nexus 7 modeli bu yeni Nexus 7′nin tanıtılması ile Play Store’dan kaldırılıp emekliye ayrılmış. Yurtdışı fiyatı olduça uygun olan bu üstün özellikli cihaz ile beklentilerinizden fazlasını yapmanız mümkün.

Yeni Nexus 7′nin özellikleri içerisinde ise 1.5 GHz 4 çekirdekli işlemci bulunmaktadır. Ayrıca Yeni Nexus 7, 2 GB Ram ile kullanıcılara sunulmuştur. Depolama seçenekleri içerisinde ise 16 ve 32 GB bulunmaktadır. Yeni Nexus 7 16 GB 226 $ karşılığında, 32 GB’lık versiyonu ise 269 $ karşılığında satılmaktadır.

İçerisinde microSD bölümü bulundurmayan Yeni Nexus 7′de depolama alanı önem kazanmaktadır. Android 4.3 yüklü olarak gelen bu şık cihazda işletim sistemi 6 GB’lık yer kaplamaktadır. İnceleme sırasında 32 GB’lık Yeni Nexus 7′de 26 GB boş alan olduğunu gördük. Bu yüzden 16 GB seçeneğini düşünenler 10 GB’lık alanlar yetinecekler.

İlginizi Çekebilir >> Samsung’un Yeni Reklamı iPhone Kullananları Çok Kızdıracak!

Müthiş Donanım ve Uygun Fiyat


Yeni Nexus 7 fiyatına nazaran oldukça güzel donanım özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır. Cihazın arka tarafı tamamen plastik bir kasaya dönüştürülmüş. iPad’de bulunan metal arka bölüm gibi kaliteli gibi durmasa bile oluşabilecek çiziklere iPad’den daha iyi dayanacağı kesin gibi duruyor.

Yeni Nexus 7 ile iPad mini arasındaki fiyat farkının dışında dikkat çeken bir diğer özellik ise ekran boyutunda oluşan farklılık. iPad mini kullanıcılarına 4:3 ekran boyutu sunarken Yeni Nexus 7 film izlemeye daha uygun olan 16:9 oranını sunmaktadır.

Yeni Nexus 7

iPad mini ekranının daha geniş olması filmlerde sizin aynı boyutta izleyebileceğiniz anlamı taşımıyor. Filmler genellikle kenarlardan siyah şeritler ile küçültülüyor. Fakat Nexus 7’de böyle bir durum söz konusu değil.

iPad mini kadar geniş ekrana sahip olmayan Nexus 7’yi tek elle kavramak oldukça kolay. 323pp’lik ekrana sahip olan Nexus 7 kolay tutuş olayını da hesaba katarsak kitap okumak için harika bir cihaz halini alıyor.

Performans Özellikleri ve Karar


Arayüz performansı harika denebilecek kadar iyi olan Yeni Nexus 7’de giriş ekranları ve uygulamalar arasında çok hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyorsunuz. Kullanım sırasında oluşan tek sıkıntı, Chrome kullanımında sayfa kaydırırken ortaya çıkan takılmalar… Fakat bu Android tarafından henüz çözüm bulmamış sorunlar arasında ve diğer cihazlarda da bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir >>  Bu Android Oyununu Oynayanlar Dikkat!

Karar


Nexus 7

Fiyat, performans ve diğer özellikleriyle Yeni Nexus 7, iPad mini’yi kıskandıracak kadar kaliteli bir tablet. Ancak her şey bu kadar basit değil – Apple’ın hala daha iyi bir tablet ekosistemine sahip olduğunu söylemek mümkün.  16GB’lık sürümde sadece 10GB boş alan sunulması, cihazın önemli bir eksisi. 1080p ekran için optimize edilmiş uygulamaların Play Store’da yer alıp almayacağını merak ediyoruz.

Apple’ın pahalı iPad mini’si ve ucuz Kindle Fire HD arasında yeni Nexus 7′ye yer olup olmadığı, zamanın cevaplayacağı bir soru işareti.

http://teknodiyalog.com/yeni-nexus-7-on-inceleme/
http://www.onayhaber.com/2013/08/yeni-nexus-7-on-inceleme.html
http://teknolojizzi.blogspot.com/2013/08/yeni-nexus-7-on-inceleme.html

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.