Canlı

2013 Ortalama Yükseltme Sınavları 2. OYS


2013 yılı Eylül ayı içerisinde ortalama yükseltme sınavları olacak mı? İkinci bir şans verilecek mi? Gibi sorular sürekli sorulmaktadır. Bu konuda öğrencileri en doğru şekilde yönlendirecek bilgiler vermek için araştırmalar yapmaktayız. Bu sene de bu durumda olan öğrencilerimiz için bir açıklama yapma gereği duyduk. Eylülde 2. Ortalama Yükseltme Sınavı Yapılacak mı Olacak mı? İşte Değerlendirmemiz :

OYS 2013


Sevgili öğrenciler, normalde mevcut yönetmeliğe göre eylül ayında sadece sorumluluk sınavları yapılır. Yani yönetmelikte Ortalama Yükseltme Sınavı’nın (OYS) yapılmasına ilişkin bir düzenleme yoktur. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı her sene  son 4 yıldır bu zamanlar, yaptığı açıklama ile sorumluluk sınavları ile birlikte ortalama yükseltme sınavını da yapacağını duyurur. Eylülde 2. OYS hakkı verilecek mi diye bekleyen öğrenciler bu açıklama yapılıncaya kadar adeta dokuz doğururlar. İşte bu durumda olan öğrencilerden eokul sitemize bu konuyla ilgili yoğun sorular gelmektedir.


Yukarıda da bahsettiğimiz gibi son 4 yıldır bu konu ile ilgili öğrencilerimize Eylül ayında Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavlarının birlikte yapılacağını söylüyoruz. Bu sene de düşüncemiz farklı değil, 2013 Eylül Ayında Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları %99 yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığının son yıllardaki eğitim politikası ortadadır. Hiçbir öğrenciyi zor durumda bırakacaklarını düşünmüyoruz.  Bu sebeple öğrencilerimize tavsiyemiz, bu sınav yapılacak mı yapılmayacak mı diye düşünmek yerine oturup şimdiden bu sınavlara yavaş yavaş hazırlanmalarıdır. Çünkü yapılacaktır.


2013 Eylül Ayı Ortalama Yükseltme Sınavı Duyurusu Ne Zaman Yapılır?


Bu sınavlara girecek olan öğrenciler, bu aralar bayram tatiline kadar duyuruları takip etsinler. Çünkü 2 hafta içerisinde 2. OYS hakkı ile ilgili bir resmi bir duyuru yapılmasını bekliyoruz. Bu duyuruya istinaden öğrenciler okullarına Eylül ayı ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarına girmek istediklerine dair dilekçe vereceklerdir.

http://www.4basics.com/2013-ortalama-yukseltme-sinavlari-2-oys
http://www.onayhaber.com/2013/08/2013-ortalama-yukseltme-snavlar-2-oys.html
http://teknolojizzi.blogspot.com/2013/08/2013-ortalama-yukseltme-snavlar-2-oys.html
http://annelergunuhediyesi2013.blogspot.com/2013/08/2013-ortalama-yukseltme-snavlar-2-oys.html

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.