Canlı

Ülkemizdeki Çikolata Tüketimi Ne Kadar Arttı?

Çikolata ve tatlının faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla. Hepimizin bildiği gibi en çok bilinen özelliği vücuda mutluluk hormonu salgılanmasıdır. Bu yüzden kendini kötü hisseden herkes bir dilim çikolatayla mutlu olmayı hedefler. Bunun bilincinde olan ülkemizde 1 yılda tüketilen tatlı ve çikolata oranı 3.1 milyar dolar oldu!


Tüketicilerin tatlı ve çikolata beklentilerini karşılamak için kolları sıvayan girişimciler son yıllarda internet üzerinden çikolata sepeti satışını başlatarak e-ticaret alanında büyük bir atılım yapmayı başardı. Çünkü insanlar çikolatanın böyle güzel halleder satılmasını çok beğendi.

Geride bıraktığım yıllarda %10'luk büyümeyi başaran çikolata ve şekerleme sektörü, ülke genelinde 3.1 milyar dolarlık ciroyu yakaladı.Tüketilen çikolata ve şekerlemelerin üçte birinin Kurban ve Ramazan bayramında tüketildiğini ve bu zamanlarda ülkemizde kişi başına 1 kilogram çikolata düştüğü açıklandı.

Sektördeki ihracatın büyük ölçüde artış gösterdiğini söyleyen Zekeriya Mete (Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı); İhracattaki büyüme hacmi ile hedefimiz yılda 2.5 milyar dolar oldu. İhracatını gerçekleştirdiğimiz başlıca ülkeler; Avrupa Birliği, Kuzey Afrika ülkeleri, Rusya, Suudi Arabistan, ABD, Türk Cumhuriyetleri Orta Doğu ve Uzak Doğu diyerek ülkemizdeki çikolata ve şekerleme ihracatının ne kadar arttığını gözler önüne serdi.

Tabi ki bu artışta çikolata sepeti satışı yapan online alışveriş sitelerinin de katkısı bulunmaktadır. Bu sitelerin alışılmışın dışında çikolata tasarlayıp tüketicilerle buluşturması hem hediye sektörüne hem de hayal gücümüze yeni bir soluk getirdi diyebiliriz.

Bir önceki yazımızda "Cupcake" hakkında açıklamalar yapmıştım. Dilerseniz okuyup keyiflenebilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.