Canlı

Baba Parası ile Babalar Günü Hediyesi Almak


Çocukların almak için yağ çektiği, harcarken hiç düşünülmeyen, kimilerinin yıllar boyu bu kaynağı kullanarak beslendiği söylenen para kaynağına baba parası adı verilir. En tatlı para çeşidi olarak bilinen baba parası ile çocuklar aklına gelen her şeyi almak için acımasızca bu parayı harcarlar. Çocuklar ilerde büyüyüp kendi parasını kazanınca, para kazanmanın ne kadar zor bir iş olduğunun farkına varırlar. Geçmişe dönüp baktıklarında ise baba parasını ne kadar savurgan ve istemsiz harcadıklarını görürler.

Birde baba parasını hayırlı işlerde kullanan çocuklar vardır. Bunlar gelecekte de tutumlu olacak insanoğlunun temelini oluşturmaktadır. Ayrıca parasını harcamayıp biriktiren ve ardından özel günlerde hediye almak için kullananlar geleceğe yönelik adım atmayı öğrenmiş olurlar.

Babadan alınan parayla babalar günü hediyesi almak da ayrı bir güzel olaydır. Hem güzel olmakla beraber gülünecek anlarda ortaya çıkartır. Çünkü durup düşünüldüğü zaman sadece fikir çocuktan çıkmıştır ve baba kendi parasıyla kendisine bir hediye almıştır. Tabi ki bunu başarabilmek te takdir edilecek bir olay olarak kayıtlara geçmektedir.

Çünkü verilen harçlıkları aynı gün bitiren çocuk ile bu paraları biriktirip babalar gününü, anneler gününü ve doğum günlerini bekleyip o paralarla hediye alan çocuk arasında dağlar kadar fark vardır. Tabi ki bu olayların yaşla ve olgunlukla da büyük ilgisi vardır. Henüz hediye almak konusunda bir tecrübesi olmayan küçük yaştaki çocukların aldığı parayı lunaparkta veya bakkal hacı amca da yemesi oldukça doğaldı.
Babalar günü hediyesi almak için haftalar belki de aylar öncesinden para biriktiren çocuk ise oldukça düşünceli ve geleceğe yönelik adımlar atmayı öğrenmiş, belirli olgunluğa kavuşmuş çocuk portresi çizmektedir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.